Składniki
Duże piersi z kurczaka lub filet z indykaMłoda kapusta
Kilka obgotowanych szparagów.
Szczypior
Sól, pieprz
Smietanka do sosu
Dużo koperku.
Sposób przyrządzenia
Odciąć części szparagów z główką i zaląc wrzącą wodą a potem przepłukać zimną.
Na liść położyć plaster mięsa. Posypać solą i pieprzem.
Na liść położyć plaster mięsa. Posypać solą i pieprzem.
Obtoczyć w mące i podsmażyć na maśle.
Na roladki wyłóżyć pokrojoną grubo pozastałą kapustę i jeśłi zostaną to szparagi.
Zalać bulionem i dusić 1/2 godziny.
Wyjąć roladki i zagęścić mąką sos. Dodać smietankę . Włożyć roladki I chwilkę poddusić. Wsypać dużo kopru i zamieszać.
Podawać z ziemniakami z wody lub ryżem.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz