niedziela, 2 czerwca 2013

Roladki drobiowe z młodą kapustą i szparagami.

Składniki

Duże piersi z kurczaka lub filet z indyka
Młoda kapusta
Kilka obgotowanych szparagów. 
Szczypior
Sól, pieprz
Smietanka do sosu
Dużo koperku.


Sposób przyrządzenia

Piersi z kurczaka wytłuc formując zgrabne placuszki.
Posypać każdy plaster warzywkiem.

Kapustę krótko podgotować i oddzielić liście.



Odciąć części szparagów z główką i zaląc wrzącą wodą a potem przepłukać zimną.


Na liść położyć plaster mięsa. Posypać solą i pieprzem. 
Położyć 1 sztukę szparagów , gałązkę szczypiorku i kopru..

Zwinąć w rulon i spiąć wykalaczką.

Obtoczyć w mące i podsmażyć na maśle.

Na roladki wyłóżyć pokrojoną grubo pozastałą kapustę i jeśłi zostaną to szparagi. 


Zalać bulionem i dusić 1/2 godziny.
Wyjąć roladki i zagęścić mąką sos. Dodać smietankę . Włożyć roladki I chwilkę poddusić. Wsypać dużo kopru i zamieszać. 
Podawać z ziemniakami z wody lub ryżem. 

Smacznego!!!



Brak komentarzy:

Prześlij komentarz