niedziela, 9 czerwca 2013

Karkówka inaczej.

Mam piękną karkówkę a nie chce mi się długo bawić z obiadem.
Więc przygotuję coś takiego:

Karkówka duszona z młodymi warzywami i ziemniakami.

Składniki

1 kg karkówki.
1 kg młodych ziemniaków
1 peczek młodej włoszczyzny i dodatkowo kilka młodych marchewek.
2 garście fasolki szparagowej
2 kalarepki
1 młoda cebula i ząbek czosnku
sól i pieprz ziołowy do smaku. 
Koperek lub zielona pietruszka do posypania gotowej potrawy.


Sposób przyrządzenia

Karkówkę pokroić w dużą kostkę , posypać pieprzem, solą , dodać trochę oleju i wymieszać. Przykryć i przetrzymać w lodówce . Można nawet całą noc. 

Wrzucić mięso do brytfanny, dodać  ziemniaki pokrojone w grubą kostkę i oczyszczone i pokrojone grubo warzywa.
Przykryć pokrywką i dusić w piekarniku około 2 godzin.
Po wyłożeniu na talerze posypać koprem albo zieloną pietruszką. 

Smacznego!!!




Brak komentarzy:

Prześlij komentarz