czwartek, 21 lutego 2013

Klasyczne racuchy.

Zostało nam "jakiejś tam" zupy. Więc już nie musimy się martwić. A na drugie....

Klasyczne racuchy!!!!


Składniki


Mąka, mleko, 3 jajka, drożdże. cukier puder, olej do smażenia.

Sposób przyrządzenia

Zrobić zaczyn z drożdży, łyżki mąki ,łyżki cukru i odrobiny ciepłego mleka.
Mąkę 1/kg przesiać, dodać rozczyn , jajka i mleka tyle aby ciasto było luźne. Takie aby dało  nabierać  się łyżką.
Smażyć na dużej ilości oleju na złotobrązowy kolor z obu stron. Wykładać na papierowy ręcznik a potem na półmisek i posypać cukrem pudrem.
Smażyć przy zamkniętych drzwiach od kuchni, bo domownicy wpadają i zjadają.

Smacznego!!!


1 komentarz:

  1. A DO SKŁADNIKÓW DODAJ JABLKA STARTE NA TARCE :) MNIAM,MNIAM .PALCE LIZAĆ

    OdpowiedzUsuń