wtorek, 16 lipca 2013

Kolonijny smak.

Dzisiaj mialam dużo pracy, więc na obiad przygotowałam danie kolonijne. Ciągle o nim myślałam a dawno nie podchodziłam. A jest bardzo, bardzo proste .
Makaron z boczkiem , cebulką i twarogiem. 
Prawda, że przywodzi wakacyjno-kolonijne wspomnienia?

Składniki:
1 opakowanie szynki szwardzwaldzkiej .
1 duża cebula.
1 opakowanie twarogu wędzonego.
1 łyzka masła.
1/2 paczki makaronu dowolnego.

Sposób przygotowania:
Na łyżce masła szklimy pokrojoną w kostkę cebulę.
Pastry szynki dzielimy na 3 części i wrzucamy pojedyńczo  ( aby nie skleiły się) do cebuli.
Chwilę podsmażamy i wrzucamy do nich ugotowany i odcedzony makaron.
Posypujemy rozkruszonym wędzonym twarogiem.
I to już koniec przygotowań.

Jest to szybkie i smaczne danie.

Smacznego!!!

1 komentarz:

  1. tak Wandziu , super szybkie danie i ciekawy zestaw z twarogiem. :)

    OdpowiedzUsuń