...to robię mu rybkę na ciepło w pomidorach.
Tak jak w poprzednim przepisie rybką będą filety z czarniaka .
Składniki:
2 opakowania czarniaka
2 cebule
2 marchewki
1/2 małego selera
1/4 kostki masła
1 szklanka przecieru pomidorowego z kartonu ( zakupionego w Lidlu. Wypróbowałam już kilkanaście razy . Jest ekstra)
Mąka, sól, pieprz
Olej z pestek winogron. ( też z Lidla)
Sposób przyrządzenia:
Filety rozmrozić, przepłukać pod bieżacą zimną wodą. osuszyć w papierowym ręczniku.
Podzielić na mniejsze porcje. Posolić i posypać pieprzem.
Każdy kawałek obtoczyć w mące i usmażyć na gorącym oleju.
Przełożyć do miseczki.
Marchew i seler zetrzeć na "jarzynówce"
Cebule pokroić w półplasterki.
Warzywa podsmażyć na maśle.
Dodać przecier pomidorowy, można dodać jeszcze soli i pieprzu.
Usmażoną rybę przełożyć do warzyw, chwilę poddusić .
Podawać na ciepło z młodymi ziemniakami z wody.
Smacznego!!!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz