sobota, 25 maja 2013

Młoda kapusta z wody.

Zaczął się juz sezon na młode warzywa. W maju oprócz szparagów najbardziej smakuje młoda kapusta.
A więc dzisiaj prosty i szybki przepis na nią.

Składniki

Główka młodej kapusty.
bułka tarta, masło.
sól, ocet i cukier.


Sposób przyrządzenia

Główkę młodej kapusty bez wierzchnich liści opłukać w wodzie,

Zagotowac w garnku wodę z łyżeczką soli, octu i cukru. Do wrzątku włożyć główkę kapusty.

Podgotować 5-10 minut i wyłączyć. Niech postoi  troszkę we wrzątku. 

A w międzyczasie zarumienić na maśle bułkę tartą. 

Kapustę wyjąć podzielić na 4 części i wyłożyć na talerze. Polać masełkiem z bułką tartą. 

Prościej już nie może być i smaczniej też nie. 

Smacznego!!!

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz