piątek, 15 maja 2015

Kalafior panierowany.

Już są...młode kalafiory. I mają taki wiosenny smak.
Dzisiaj zrobiłam panierowany kalafior, który wygląda jak grzybki i pysznie smakuje.



Przygotowanie takiego kalafiora jest bardzo proste.

Oczyszczony z liści kalafior wkładamy do wrzątku z solą, cukrem i sokiem z cytryny.
Od zagotowania musi minąć około 5 minut. A potem zostawiamy przykryty kalafior na 10 minut pod przykryciem. 
Wyjmujemy kalafior łyżką cedzakową. 
Panierujemy w bułce tartej, jajku i znowu w bułce tartej.
I smażymy krotko na rozgrzanym oleju. 


Dzisiaj miałam taki obiad:
Paluszki z łososia, kalafior panierowany i ziemniaki młode + fasolka młoda zamiast szparagów. 



Możecie zrobić podobny obiadek . 

Smacznego!!!





Brak komentarzy:

Prześlij komentarz